Blog

12 december 2018

De Kunst van het zorgen en loslaten

Als mantelzorger kun je het zwaar hebben. Doordat er constant iets van je wordt gevraagd, krijg je het idee dat je geen regie meer hebt over je eigen leven. De training ‘De Kunst van het zorgen en loslaten’ brengt in beeld waar mantelzorgers thuis, op het werk en in de directe omgeving tegenaan lopen. Deze training helpt hen met het vinden van een goede balans tussen zorg, werk en privé.

‘De Kunst van het Zorgen en Loslaten’ is een traject van negen dagdelen voor:

Mantelzorgers die vragen hebben op het gebied van zorgen en loslaten.

Mantelzorgers die zich in de zorgsituatie niet in balans voelen.

Werkende mantelzorgers die vastlopen in hun dagelijks functioneren omdat de combinatie zorg en arbeid niet altijd makkelijk is.

De cursus is ontwikkeld door Gerda de Leeuw (IVT) en doorontwikkeld voor mantelzorgers in samenwerking met Gerda Wessels (SIZ Twente). Jong en Veer is een van de bureaus die deze training geeft. Bekijk hier de data van de volgende training.

Goed voor jezelf blijven zorgen

Gretha van der Veer: ‘De cursus is gestart in september 2011 en is inmiddels via de Stichting Informele Zorg Twente ruim 25 keer gegeven aan (over)belaste mantelzorgers. Uit de evaluatie blijkt dat de deelnemers er positief over zijn. Doordat je leert om stil te staan bij jezelf, komt er een bewustwordingsproces op gang. Je ontdekt hoe belangrijk het is om naast de zorg die je biedt aan de ander, ook goed voor jezelf te zijn.’

Is deze cursus iets voor jouw werknemers? We bespreken graag de mogelijkheden met je. Neem contact met ons op.