Help werkende mantelzorgers aan het werk te blijven

Waar de ene mantelzorger alle ballen in de lucht weet te houden, rent een ander zichzelf totaal voorbij. Gelukkig kun je als werkgever je werknemers helpen om meer balans te creëren. En zo ziekteverzuim en uitval terugdringen.

Maar liefst 1 op de 5 werknemers is mantelzorger, in de zorgsector zelfs 1 op 3. Dus ga maar na. In een middelgroot bedrijf van 250 werknemers heb je te maken met zo’n 50 mantelzorgers. En een ziekenhuis met 4000 werknemers telt al snel 1333 mantelzorgers. Veel mensen beschouwen zichzelf echter helemaal niet als mantelzorger.

Bijeenkomst

Zet mantelzorg op de agenda

Veel werknemers zien zichzelf niet als mantelzorger. Denken dat deze zorg er ‘gewoon bij hoort’. Toch is bewustzijn nodig om problemen op de werkvloer te voorkomen. Bij mantelzorgers zelf, bij collega’s en leidinggevenden. Zet als werkgever de eerste stap met een bijeenkomst over het thema mantelzorg.

Vertel me meer

WerkZorg Adviestraject

Voor meer welbevinden: het WerkZorg Adviestraject©

Wat doet mantelzorg met een werknemer? Hoe blijft de werkende mantelzorger zelf op de been en wat is daarvoor nodig? Wie kunnen je werknemers daarbij helpen? Onze coach gaat samen met jouw werknemer op zoek naar de antwoorden.

Vertel me meer

Persoonlijke ontwikkeling

Ondersteun je werknemers met een cursus

Als mantelzorgers weten waar hun grenzen liggen, bij wie ze zelf kunnen aankloppen voor steun en hulp en hoe ze regie houden op hun leven, dan neemt de kans op uitval af. Precies deze onderwerpen komen aan bod in de eendaagse cursus ‘Mantelzorgen? Met een goed gevoel en aandacht voor jezelf!’

Vertel me meer