Agenderen van mantelzorg in jouw bedrijf

Als werkgever wil je overbelasting van de mantelzorgers in je bedrijf natuurlijk graag voorkomen. Dan helpt het om een klimaat te scheppen waarin iedereen begrip heeft voor elkaars belangen: van mantelzorgers tot leidinggevenden. Wij komen graag vertellen wat er allemaal komt kijken bij werk en mantelzorg.

In organisaties waar mantelzorg een normaal gespreksonderwerp is, is de kans op uitval kleiner. Of het nu gaat om een praatje bij de koffieautomaat met collega’s, een overleg met de leidinggevende, of een bespreking met iemand van HR.

Lezing

Lezing ‘Waarom thuis mee naar het werk nemen?’

Wat gebeurt er als een werknemer de zorg voor een dierbare gedurende langere tijd op zich neemt? Welke gevolgen kan dat hebben op het gebied van diens werk en carrière? En wat betekent dat voor werkgevers, leidinggevenden en collega’s? Als iedereen dat weet binnen je organisatie, wordt het makkelijker om mantelzorgers binnenboord te houden.

  • Stimuleert bewustwording rondom mantelzorg
  • Neemt je mee in de wereld van mantelzorg en werk
  • Ideaal voor een congres, conferentie of vitaliteitsdag
Sessie

Kennis-en inspiratiesessie voor directie en MT

Om je te inspireren en inzicht te geven welke impact mantelzorg op je organisatie en medewerkers heeft en wat je actief hierin kunt doen, bieden wij strategische kennis-inspiratiesessies. Deze kennissessies zijn bedoeld voor bestuurders en hoofden P&O/HRM van organisaties. Een geschikte eerste stap om mantelzorg te verkennen.

Bijeenkomst

Bespreek mantelzorg met iedereen in jouw bedrijf

Veel werknemers zien zichzelf niet als mantelzorger. Denken dat deze zorg er ‘gewoon bij hoort’. Toch is bewustzijn nodig om problemen op de werkvloer te voorkomen. Bij mantelzorgers zelf, bij collega’s en leidinggevenden. Zet als werkgever de eerste stap met een bijeenkomst over het thema mantelzorg en bied een nieuw perspectief.

Door te praten over de pijn en urgentie bij mantelzorgers én de organisatie, kan er actief worden nagedacht over oplossingen. Welke stappen het team nu helpt en wat wellicht nodig is voor de mantelzorger. Tijdens de bijeenkomst wordt de impact van mantelzorg belicht, op zakelijk en sociaal vlak. En welke wettelijke ondersteuningsmogelijkheden er zijn. Voor thuis en voor op het werk.