Mantelzorg

Gemiddeld is 1 op de 5 werknemers mantelzorger. In de zorg zelfs 1 op de 3. Een aantal dat alleen maar toeneemt. Merk jij dat al in je organisatie?

Werknemers met mantelzorgtaken hebben het vaak moeilijk. Op het werk kunnen ze moeilijker functioneren vanwege de zorgen over thuis. Onder werktijd moeten ze regelmatig naar ziekenhuis, apotheek of huisarts.
Nemen werk mee naar huis om alles toch nog af te krijgen. Overwegen om minder uren te gaan werken. Hebben nauwelijks tijd om te ontspannen. Bekijk hier de leefwereld van  werkende mantelzorger.

Het gevolg kun je raden.

Burn-out, (langdurig) verzuim, minder uren kunnen werken. Collega’s die proberen taken op te vangen, en zo ook (te) veel op hun bord krijgen. Roosters en projecten die niet meer rond te krijgen zijn. Personeelstekorten. Bedrijfsresultaten die achteruit hollen.

Kan dit niet anders? Gelukkig wel.

Jong en Veer helpt werkgevers met strategisch advies voor het ondersteunen van werknemers met mantelzorgtaken. Het resultaat? Mantelzorg stevig ingebed in het HRM-beleid van de organisatie, leidinggevenden die weten wat het thema mantelzorg met zich meebrengt. En medewerkers die goed geholpen zijn dankzij het structurele aanbod uit de de Toolkit.

Wil je meer weten over de toolkit ‘Mantelzorg werkt’? Vul het contactformulier in.