Mantelzorg

Gemiddeld is 1 op de 5 werknemers mantelzorger. In de zorg zelfs 1 op de 3. Een aantal dat alleen maar toeneemt. Merk jij dat al in je organisatie?

Werknemers met mantelzorgtaken hebben het vaak moeilijk. Op het werk kunnen ze moeilijker functioneren vanwege de zorgen over thuis. Onder werktijd moeten ze regelmatig naar ziekenhuis, apotheek of huisarts.
Nemen werk mee naar huis om alles toch nog af te krijgen. Overwegen om minder uren te gaan werken. Hebben nauwelijks tijd om te ontspannen.

Het gevolg kun je raden.

Burn-out, (langdurig) verzuim, minder uren kunnen werken. Collega’s die proberen taken op te vangen, en zo ook (te) veel op hun bord krijgen. Roosters en projecten die niet meer rond te krijgen zijn. Personeelstekorten. Bedrijfsresultaten die achteruit hollen.

Kan dit niet anders? Gelukkig wel.

Jong en Veer helpt werkgevers in de ondersteuning van werknemers met mantelzorgtaken. Zodat zij de zorg thuis zo goed mogelijk kunnen organiseren. En daardoor hun werk goed kunnen blijven doen. Extra bonus: door te investeren in (h)erkenning van iemands privésituatie, creëer jij als werkgever loyale en betrokken werknemers. Van mensen die nu in je organisatie werken tot mensen die op zoek zijn naar een volgende stap in hun loopbaan.