Hoe HRM mantelzorg in jouw bedrijf kan ondersteunen

Mantelzorg: daar moet je als werkgever iets mee. In beleid, in strategische planning. Dus heb je HRM’ers nodig die weten waar ze over praten. Die goed op de hoogte zijn van instrumenten en regelingen. En die aan kunnen schuiven als een leidinggevende de mantelzorgsituatie bespreekt met een werknemer.

Duurzame inzetbaarheid is een van de belangrijkste HRM-thema’s. Mantelzorg kent een eigen dynamiek en dilemma’s. Kennis over mantelzorg is daarom onmisbaar.

Advies en ondersteuning

Advies en ondersteuning bij beleidsontwikkeling

Mantelzorgers kun je niet vangen in één definitie. Daarvoor is het onderwerp te ingewikkeld. Elke situatie is weer anders. Hoe verweef je mantelzorg dan in je HR-beleid en bevorder je een mantelzorgvriendelijk klimaat? Wat kun je doen voor een goede werk privé balans, voor iedere werknemer? En wat biedt je de leidinggevende? Zijn er praktische tools die je hen kunt bieden.

Vertel me meer

Training

Training: Effectief omgaan met mantelzorg

Met deze training krijgen HRM’ers praktische handvatten hoe zij het beste kunnen omgaan met werknemers die mantelzorgtaken hebben.

Vertel me meer

Masterclass

Masterclass ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever?’

In deze masterclass staan HRM’er stil bij wat een mantelzorgvriendelijke bedrijfscultuur inhoudt. Zodat ze goed voorbereid zijn als een werknemer een beroep op hen doet.

Vertel me meer

Masterclass

Masterclass ‘Good and bad practices mantelzorg op de werkvloer’

Ga er maar aan staan als HRM’er: je wilt zakelijk blijven, maar ook sociaal en menselijk. Er moet een bedrijf gerund worden. Omzet gehaald. Dus zijn goed gemotiveerde en inzetbare medewerkers cruciaal. Daarom zorgt mantelzorg vaak voor dilemma’s op de werkvloer. Gelukkig zijn die vaak oplosbaar, je moet alleen weten wat werkt en wat niet werkt.

Vertel me meer