Meer grip op mantelzorg voor HRM’ ers

Mantelzorg: daar moet je als HRM’er iets mee. In beleid, in strategische planning. Dat vraagt om de nodige know-how. Van wet- en regelgeving tot instrumenten en passende interventies.

Als netwerkorganisatie is Jong en Veer als geen ander in staat om HRM’ers hierin toe te rusten. Zodat je precies weet hoe je de werkgever adviseert, leidinggevenden ondersteunt en de medewerkers vooruithelpt.

Duurzame inzetbaarheid is een van de belangrijkste HRM-thema’s. Mantelzorg kent een eigen dynamiek en dilemma’s. Kennis over mantelzorg is daarom onmisbaar.

Advies & ondersteuning

Advies en ondersteuning bij beleidsontwikkeling

Mantelzorgers kun je niet vangen in één definitie. Daarvoor is het onderwerp te ingewikkeld. Elke situatie is weer anders. Hoe verweef je mantelzorg dan in je HR-beleid en bevorder je een mantelzorgvriendelijk klimaat? Wat kun je doen voor een goede werk privé balans, voor iedere werknemer? En wat biedt je de leidinggevende? Zijn er praktische tools die je hen kunt bieden.

Vertel me meer

E-learning

Effectief omgaan met mantelzorg

Hoe krijg je als HRM-professional zicht op de dynamiek van mantelzorg? Hoe weet je wanneer er sprake is van mantelzorg? Van welke ondersteuning je gebruik kunt maken? En hoe ga je samen met je medewerker op zoek naar een oplossing? Met deze e-learning krijgen HRM-professionals grip op mantelzorg.

Vertel me meer

Masterclass

Masterclass ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever?’

In deze masterclass staan HRM’ ers stil bij wat een mantelzorgvriendelijke bedrijfscultuur inhoudt. Zodat ze goed voorbereid zijn als een leidinggevende of medewerker een beroep op hen doet.

Vertel me meer

Expertmeeting

Expertmeeting ‘Wat werkt en wat werkt niet?’

Ga er maar aan staan als HRM’er: je wilt zakelijk blijven, maar ook sociaal en menselijk. Er moet een bedrijf gerund worden. Omzet gehaald. Mantelzorg zorgt vaak voor dilemma’s op de werkvloer. Gelukkig zijn die vaak oplosbaar, je moet alleen weten wat werkt en wat niet werkt.

De expertmeeting ‘Mantelzorg op het werk’ ondersteunt je hierbij. Het uitwisselen van ervaringen met andere deskundigen uit verschillende branches helpt om mantelzorg binnen je organisatie in de schijnwerpers te houden. In de expertmeeting staat het verkennen en uitdiepen van alle facetten van werk en mantelzorg centraal.

Vertel me meer