Blog

6 februari 2019

Een gezonde balans in werk en mantelzorg

Werknemers met mantelzorgtaken op de been houden. Hoe doe je dat? Veel werkgevers merken dat alleen al de ééndaagse cursus ‘Op weg naar een gezonde balans’ een stap in de goede richting is. Speciaal ontwikkeld voor werknemers die kampen met uitputting of overbelasting.

‘Wanneer je werk en mantelzorg langdurig combineert is het belangrijk om ook aandacht te hebben voor jezelf. Al is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan.’ Zo vat Ria Schlepers – trainer, coach en voorheen consulent mantelzorg – de dilemma’s rondom mantelzorg en werk kort samen.

Schlepers ontwikkelde daarom – in nauwe samenwerking met Jong en Veer – een cursus voor mantelzorgende werknemers die zoeken naar een balans in werk en mantelzorg. De cursus biedt inzicht in de persoonlijke factoren die de balans positief of negatief beïnvloeden. Een gezonde balans houdt rekening met zowel de belangen en behoeften van de werknemer, degene voor wie gezorgd wordt én de belangen van de werkgever en team.

Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje over deze cursus. En let op: we geven deze populaire cursus slechts twee keer in 2019, op 15 mei en 7 november. Schrijf je werknemers daarom snel in.