Blog

15 oktober 2016

Mantelzorg Awards 2016: Wie maakt voor jou mantelzorg mogelijk?

Mantelzorgers kunnen vanaf deze maand iemand nomineren die mantelzorg voor hen mogelijk maakt. Stichting Waardevolle Mantelzorg (‘Mantelzorg? We kunnen het!’) laat met deze campagne zien hoe mantelzorg in enkele bijzondere situaties mogelijk is gemaakt.

De Mantelzorg Awards 2016. Een opvallend initiatief, omdat mantelzorgers nu zelf kunnen aangeven wie voor hen mantelzorg mogelijk maakt. Het kan gaan om een fijne gemeenteambtenaar, een zorgverlener, of een vriend.

Cora Postema is een van de initiatiefneemsters. “We willen de beeldvorming rond mantelzorg positief beïnvloeden door de rollen om te draaien”, vertelt ze aan MedicalFacts.nl “We willen ook professionals inspireren en motiveren om meer naar de menselijke kant te kijken. Organisaties die mantelzorgers willen helpen zijn ook op zoek naar het menselijke, wij willen ze daarbij helpen met de voorbeelden die we met de nominaties krijgen. We willen het echt samen doen!”

Van de zeven genomineerden wordt in januari 2017 een filmpje gemaakt. Ook staat er een informele ontmoeting met staatssecretaris Van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid gepland.