Blog

17 september 2018

Masterclasses ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever?’

Hoe houd je als bedrijf rekening met medewerkers die mantelzorg verlenen? En hoe kom je op basis van gelijkwaardigheid en oog voor elkaars belangen tot concrete maatwerkoplossingen? De masterclasses ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever? van Jong en Veer zijn ideaal voor alle werkgevers en organisaties die mantelzorgvriendelijk(er) willen werken.

In de masterclasses ontdek je hoe je ‘mantelzorgvriendelijkheid ’ duurzaam kunt borgen en hoe je omgaat met de vele valkuilen. ‘Als het om mantelzorg gaat, heb je als werkgever onherroepelijk te maken met de privé situatie van je werknemer. Je hebt vaak geen idee wat daarin allemaal speelt. En hoe lastig het is voor je werknemer om zijn kwetsbaarheid te tonen. Dat geldt eigenlijk voor alle lastige privékwesties, zoals rouw, schuldenproblematiek of echtscheiding’, vertelt Gretha van der Veer.

Heidi de Jong: ‘Mantelzorg combineren met werk levert onherroepelijk dillema’s op. Dillema’s die je bespreekbaar moet maken. Maar hoe? In de masterclasses reiken we je hiervoor praktische tools aan, waarmee je direct aan de slag kunt. Ook ga je naar huis met nieuwe inzichten. We maken gebruiken van verschillende technieken, waaronder systemisch werk. Dat werkt. Wij geloven dat werkgevers hun medewerkers kunnen faciliteren om zelfregie en verantwoordelijkheid te nemen. Daarvoor is een cultuur nodig waar wederzijds begrip is voor elkaars belangen en maatwerkoplossingen mogelijk zijn. Zakelijk en sociaal!’

Meld je nu aan voor de masterclasses via info@jongenveer.nl of 0548 – 546493.