Blog

31 oktober 2018

Overbelaste werknemers ontzorgen

Het aantal overbelaste werkende mantelzorgers neemt toe. Het zorgen voor een dierbare – naast een baan – kan een zware taak zijn die veel van iemand vraagt. Human Capital Support uit Twente richt zich op persoonlijk en praktische ondersteuning. Hoe gaat dat in zijn werk?

Een vrouwelijke leerkracht staat 4 dagen voor de klas. Met veel plezier. Maar thuis loopt het niet. Met een ernstige zieke partner en kleine kinderen thuis dreigt de vrouw langzamerhand ten onder te gaan. Ook al springt haar familie bij waar ze kunnen. De leerkracht komt met betaald verlof thuis te zitten om voor haar partner te kunnen zorgen. Haar werkgever – Katholiek Onderwijs Enschede (KOE) – moet een vervangende leerkracht inhuren.

Win-win

Een onbevredigende situatie, zowel voor de werkgever als de werknemer. Daarom regelt KOE dat Human Capital Support inspringt. Het gezin van de leerkracht wordt nu 12 uur per week thuis ondersteund. Boodschappen doen, op de kinderen passen, koken. Het resultaat? De leerkracht is nu weer 3 dagen aan het werk. Haar zieke partner voelt zich minder bezwaard richting haar en de omgeving. Voor iedereen een win-win situatie.

Kosten

De investering via Human Capital Support kan worden betaald vanuit de Werkkostenregeling (WKR). Of werkgever en werknemer kiezen ervoor de kosten te verdelen.

Meer weten? Neem contact op met Eric Wolkotte van Human Capital Support via 074-8502246 of info@humancapitalsupport.nl.