Blog

12 juli 2018

MEE focust op werk en mantelzorg

Zorgen voor een ander. Het is een kernkwaliteit van iedereen die werkt bij MEE, de organisatie die mensen met een beperking ondersteunt. Tegelijkertijd kan dit een valkuil zijn als het om mantelzorg gaat. Daarom organiseerde MEE een kennisdag rondom dit thema.

Maar liefst 1 op de 3 medewerkers in de zorg is mantelzorger. Een schrikbarend hoog aantal. Gemiddeld is in Nederland namelijk 1 op de 6 werknemers mantelzorger. Ook bij MEE zijn er medewerkers die hun werk met mantelzorgtaken thuis combineren.

Van theater tot workshop

De kennisdag werd op een originele manier afgetrapt: met de voorstelling ‘Overeind’ van theatergroep Bint. Over de dilemma’s van de mantelzorgers. Aansluitend konden de zorgprofessionals van MEE workshops volgen, waaronder een van Jong en Veer over het bewaken van de balans tussen werk en privé. Met concrete handvatten om mantelzorgen en werken makkelijker te maken. Na een dag vol kennis en ervaringen uitwisselen, gingen de medewerkers van MEE goed geïnformeerd naar huis.

Wil jij ook binnen jouw organisatie informatie geven over hoe mantelzorgers ondersteund kunnen worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag met het organiseren van zo’n event.